Καλώς ήρθατε!

Αδέσποτα στην Κομοτηνή: οι πολίτες στο ίδιο έργο θεατές με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου.

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο κ. Γκαράνης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ευθύνη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα στο δήμο μας.
Παρακολουθούμε τον δήμαρχο να επαίρεται για τα ποσά που δαπανώνται στον Δήμο Κομοτηνής για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων – που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο! – ενώ η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά. Κατάσταση επώδυνη όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τα ίδια τα ζώα. Την ίδια στιγμή καταγγέλλει του γειτονικούς δήμους για το χάλι που επικρατεί μέσα στην πόλη μας, ενώ δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για κοινές δράσεις και συνεργασίες, ούτε καν για να θέσει το πρόβλημα επί τάπητος. Και παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων του κυνοκομείου, το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της αναποτελεσματικότητας του Δημάρχου.
Για άλλη μια φορά η παράταξή μας τοποθετήθηκε για το θέμα και τη σοβαρότητα του στο Δημοτικό Συμβούλιο, και για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος αρνήθηκε να παραδεχτεί την ανικανότητά του και να μας ακούσει.
Προτείνουμε άμεσα να συσταθεί Επιτροπή Ελέγχου αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, που θα αποτελείται από τον κτηνίατρο, τα μέλη του κυνοκομείου αλλά και κάποιον εκπρόσωπο της αστυνομίας και θα εξουσιοδοτείται να ελέγχει τους ιδιοκτήτες ζώων ξεκινώντας από οικισμούς και κτηνοτροφικές μονάδες, στην τήρηση του νόμου για την φροντίδα των ζώων (στειρώσεις, τσιπαρίσματα κτλ) αλλά και να προχωρά στην συλλογή και στείρωση των αδέσποτων ζώων εγκαίρως και συνολικά. Επιπλέον να μεριμνά για τη στείρωση των δεσποζόμενων με ευθύνη του ιδιοκτήτη και σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας να αναλαμβάνει ο Δήμος.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι η πολλοστή φορά που καταθέτουμε την συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να περιορίζεται σταδιακά ο αριθμός των νέων αδέσποτων, αλλά με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου δεν υλοποιείται.
Τονίζουμε την ανάγκη να προχωρήσει ο Δήμος σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, με κύριο στόχο όσους διαθέτουν ζώα στην πόλη και τους οικισμούς αλλά και σε ποιμνιοστάσια, μαντριά κτλ, για να ενημερωθούν για τον νόμο και τις υποχρεώσεις τους.
Θέτουμε ως προτεραιότητα τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συλλογικοτήτων, των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και των Δημοτικών παρατάξεων για να μπορέσει να χαραχθεί μια αποτελεσματική πολιτική που θα εφαρμοστεί από όλους.
Κυρίως όμως ζητούμε ανοιχτά τον σεβασμό όχι μόνο των δημοτών, αλλά και των ζώων από τη Δημοτική Αρχή. Αμέτρητα πλάσματα ζουν στους δρόμους της Κομοτηνής χωρίς φροντίδα και προστασία με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό τους αξίζει κύριε Δήμαρχε;

Μοιραστείτε το